Visaverčiai lesalai kalakutams

Sudarant lesalų receptūras yra taikoma „idealaus proteino“ koncepcija, t.y. optimaliai subalansuojamas aminorūgščių ir apykaitos bei lizino santykis su kitomis aminorūgštimis. Tokia lesalo kokybė užtikrina maksimalų mėsinių kalakutų produktyvumą pirmosiomis auginimo savaitėmis. Be to į lesalus yra terpiamas optimaliausias vitaminų, mikroelementų, fermentų, antioksidantų ir kitų lesalų priedų kiekis. Šiems lesalų priedams yra taikomi patys aukščiausi kokybės reikalavimai.

Lesalų sudėtinės dalys priklauso nuo paukščio amžiaus grupės bei auginimo paskirties. Priklausomai nuo kalakučiukų amžiaus ir jų tipo (lengvi, vidutinės ar didelės masės), lesalai gaminami pagal šiuos lesinimo periodus:

  • Startinis (iki 5 sav.)
  • I auginimo (5 – 12 sav.)
  • II auginimo (13 – 17 sav.)
  • Auginimo pabaigos (daugiau kaip 17 sav.)

Rodikliai

(nemažiau kaip)

Startinis periodas I auginimo periodas II auginimo periodas III auginimo periodas
Apykaitinė energija, MJ/kg 12,0 12,0 12,2 12,2
Baltymingumas, proc. 28,0 22,5 19,0 15,0
Žali riebalai, proc. 2,5 2,5 2,5 2,5
Žalia ląsteliena, proc. 5,0 5,0 6,0 7,0
Kalcis, proc. 1,3 1,3 1,0 0,9
Fosforas, proc. 0,9 0,85 0,72 0,7
Natris, proc. 0,12 – 0,25 0,12 – 0,25 0,12 – 0,25 0,12 - 0,25
Metioninas, proc. 0,63 0,46 0,42 0,39

 Pakuotė: 10 kg, 20 kg, 40 kg, didmaišiuose, biri produkcija.